• admission@snau.com.ua
 • +38(063)654-09-52

Аплицирај онлајн

внимание!

Придобивките од Sumy Националниот Аграрната универзитет

Водечките украински Универзитетот

Sumy Националниот Аграрната универзитет е еден од најпопуларните универзитети во Украина за странски студенти

лесно прием

Sumy Националниот Аграрната Универзитетот не requiere ТОЕФЛ, IELTS и други испити. Придружи ни се!

Ниска школарина

Заборавете за скапи универзитети. Нашите школарина е најниска во Украина и Европа.

пријателска средина

Имаме прекрасни меѓународната заедница во универзитет. Сите странски студенти кои се среќни тука.

Светла иднина за студентите

Вие може да студира многу корисни и перспектива специјалитети во Sumy Националниот Аграрната универзитет

Интересно културниот живот

Тука можете да ја посетите многу интересни и корисни настани за студентите во Sumy Националниот Аграрната универзитет

Excllent образование

Најдобар учител на Украина ќе ве научи во Sumy Националниот Аграрната универзитет

меѓународна соработка

Sumy Националниот Аграрната универзитет соработува со голем број на меѓународни компании и универзитети

Нашите Faculites и одделенија

биотехнолошки Одделот

биотехнолошки Одделот

специјалитети

 • животните науки
 • Технологија на производство на добиток
 • Храна и исхрана на животните технологија
 • Биохемија и биотехнологија
 • Одгледување и селекција на животни
 • Странски јазици
Секторот градежништво

Секторот градежништво

специјалитети

 • Архитектурата и урбанизмот
 • Изградба и градежништвото
 • Градежни конструкции и продукции
Инженеринг-Технолошки оддел

Инженеринг-Технолошки оддел

специјалитети

 • виша математика
 • Електрични системи во земјоделството и физика
 • Безбедност и здравје
 • Проектирање на системи и инженерство
 • технологија операции
 • техничка служба
 • Енергија во земјоделството
 • Трактори и земјоделски машини
Agrotechnologies и Одделот употреба на животната средина

Agrotechnologies и Одделот употреба на животната средина

специјалитети

 • растение расте
 • Биотехнологијата и Phytopharmacology
 • Екологија и Ботаника
 • земјоделството, Науката за почвата и земјоделски хемија
 • за заштита на растенијата
 • Градинарството и шумарството
 • Избор и сеење
Ветеринарна медицина Одделот

Ветеринарна медицина Одделот

специјалитети

 • хирургија
 • терапија, фармакологија и клиничка дијагностика
 • Вирусолошката, Patanatomy и птица болести
 • анатомија, Нормална и патолошка физиологија на животните
 • Паразитологија и епизоотиологијата
 • Ветеринарно-санитарен преглед, Микробиологија и Зоолошката градина хигиена
 • Ветеринарна медицина
Економија и менаџмент департментот

Економија и менаџмент департментот

специјалитети

 • административно управување
 • логистика
 • Бизнис администрација
 • маркетинг
 • меѓународен менаџмент
 • Управување на организации и администрација
 • Сметководство и ревизија
 • Финансии и кредит
 • бизнис економија
Одделот храна технологии

Одделот храна технологии

специјалитети

 • Технологија на млеко и месо
 • технологијата на храна
 • Инженеринг технологија на производство на храна
 • Филозофија и социологија
Одделот закон

Одделот закон

специјалитети

 • Административни и законот информации
 • Приватниот и социјалните права
 • Државно-правни дисциплини и Украина
 • правда
 • Земјиштето и регистар
Одделението за образование на постдипломски

Одделението за образование на постдипломски

главни задачи

 • за вршење на сите видови на пост образование диплома
 • за да се обезбеди со квалитетни образовни и истражувачки
 • Државно-правни дисциплини и Украина
 • да се задоволат потребите за квалификувани и високо квалификувани специјалисти
 • да се промовира подобрувањето на социјалниот и економскиот развој на општеството
Студија во Sumy Националниот Аграрната универзитет

Sumy Националниот Аграрната универзитет

Sumy Националниот Аграрната универзитет е повисоки образовна институција со ниво - IV на акредитацијата; тоа е еден од најдобрите универзитети на Украина аграрна. Sumy Националниот Аграрната Универзитетот возови високо квалификувани специјалисти за земјоделство со длабока учење на странски јазици и компјутерски науки. Структурата на Универзитетот вклучува 8 факултети, еден институт и пет факултети.

 • водечки универзитет
 • лесно прием
 • Најниска школарина во Украина

Студентите не сака нас

Зошто да изберете нас

НЕ ТОЕФЛ

Ние не бараме нашите кандидати да ги преземат за TOEFL испитот да се применуваат и да учат во нашите медицински универзитет.

НЕ ИЕЛТС

Ние не бараме нашите кандидати да ги преземе ИЕЛТС испит да се применуваат и да учат во нашите медицински универзитет.

100% Услови за прием

Ние можеме да гарантираме 100% Услови за прием во било која избрана разбира во нашиот универзитет.

100% загарантирана виза

Ние им помагаме да добиете потврда за виза од Одделот за високото образование на Украина за сите наши кандидати.